Öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla Çedes Projesi kapsamında Mart ayı "Vatanseverlik" panomuz hazırlanmıştır.

2024 Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu Konsorsiyum üyesi olmaya hak kazanan okulumzda A1 seviye İngilizce Kursu başlamıştır.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. Yıldönümü okulumzda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törende günün anlam ve önemi ile ilgili yazılar ve şiiirler okundu.

3/C sınıfı öğrencilerimiz "İstiklal Marşı Nedir?" oratoryosunu sergilediler.

2/A sınıfı öğrencilerimiz hep birlikte 10 kıta İstiklal Marşımızı söylediler.

Anasınıfı C şubemizde Yeşilay Haftası ve Haftanın Günleri konularında etkinlikler yapıldı.

1/A sınıfı öğrencileri 1-7 Mart Yeşilay haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak için şiir ezberleyip okudular.

Okulumuz 1/A sınıfı öğrencileri Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim ve Çevre Bilim Merkezi MERCAN'a yaptıkları gezide çeşitli etkinliklere katıldılar.

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuz 2/A sınıfına velimiz AFAD çalışanı İlyas KÜTÜK tarafından bilgilendirme yapılmıştır.

Velimize katılımı için teşekkür ederiz.

06/03/2024 tarihinde okulumuzda "Deprem ve Yangın Tahliye Tatbikatı" yapılmış olup tatbikat sonrası öğrencilerimize yönelik bilgilendirmeler de yapılmıştır.

3/A sınıfı öğrencilerimizin sınıf öğretmenleri Handan MADEN rehberliğinde dahil oldukları Türkiye, Yunanistan, Slovakya, Gürcistan, Makedonya ve Romanya ortaklı eTwinnig projeleri "WORLDWIDE WELL BEING MOVEMENT" projesi kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlikte Aktif Yaşam Merkezindeki yaşlılarımızı ziyaret ederek projeye katkı sağladılar.

Okulumuz 3/A sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Handan MADEN rehberliğinde, dahil oldukları "WORLDWIDE WELL BEING MOVEMENT" projesi kapsamında "CRAZY PİZZA DAY" etkinliği düzenlediler.

Mersin İl Milli Müdürlüğü'müz tarafından düzenlenen "ÇOCUKÇA ÇALIŞTAYI", Ar Ge Proje İzleme Daire Başkanı Dr. Ayhan ÖZGÜR, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet DURMUŞ ve Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BADAS'ın katılımıyla Kuyuluk Orman Okulu'nda gerçekleşmiştir.

Okulumuz öğrencilerinden 1/A Eylül TAŞAR, 2/A Rüzgar ÇÖPLÜ, okulumuz sınıf öğretmeni Burcu SIRMALI danışmanlığında, çalıştay da katılımcı olarak yer almışlardır. Bu projede yer almamızı sağlayan Müdürlüğü'müze çok teşekkür ederiz. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

4 Mart Dünya Obezite günü çalışmaları kapsamında öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak için kutlama programı hazırlanarak pano çalışması ve sınıflarda çeşitli çalışmalar yürütülmüştür.

Okulumuz 3/A sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Handan Maden rehberliğinde eTwinning projesi olarak Mersin Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi’ne düzenledikleri gezi ile hem öğrencilerde farkındalık oluşturdu hem de toplum hizmeti çalışması gerçekleştirerek ÇEDES projesine katkı sağladılar.

Ziyarette emeği geçen herkese ve öğrencilerimizde hiç unutmayacakları güzel anılar bırakan çınarlarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Kitap okuma farkındalığı oluşturmak için "Kitaplar Aydınlatır Dünyayı, Kitaplar Yükseltir Uygarlığı, Okuyalım Arkadaşlar"etkinliğini düzenleyen 1/A sınıfı öğrencilerimizi tebrik eder, sınıf öğretmenimiz Meryem TAŞAR'a teşekkür ederiz.

Şbt

Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlamada ve desteklemede her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir.

Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılmak üzere Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün her ay düzenli olarak okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik  “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaktadır. Söz konusu aylık aile bültenlerinde her ay için ayrı bir içerik ve ailelere yönelik öneriler yer almaktadır.

Şubat ayı "Aylık Aile Bülteni"ne ulaşmak için tıklayınız.