MERSİN / MEZİTLİ - Davultepe Belediyesi İlkokulu

Nis

İçişleri Bakanlığımız trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda okuluumuzda da resim ve pano çalışmaları yapılmıştır. Öğrencilerimize "Yaya Önceliğimiz Kırmzı Çizgimizdir" slogonı üzerinde durulmuştur.

Nis

SENDE SÖZ VER REKOR GELSİN!

Dünyada çevre ve sürdürebilirlik konusunda en çok imza toplanan çevrimiçi kampanya olmak için birlik oluyoruz! Sertifikalarımızı paylaşarak, farkındalığımızı tüm Türkiye'ye yayıyoruz.

Nis

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı gıda kaybı ve israfı hakkında kamuoyunun farkındalığını arttırmak ve gıda tedarik zincirindeki tüm aktörleri harekete geçirmek için Gıdanı Koru ulusal kampanyasını başlattı.

Gıdanı Koru kampanyası gıda kaybı ve israfının azaltılmasındaki yararları ile ilgili tüketicinin bilgisinin arttırılması ve israfı önleyici davranışların benimsenerek, tüketicinin gıdayı tüketme alışkanlıklarında uzun soluklu değişim planlıyor.

Mrt

Okulmuzda yütülen Okumak Hayatı Renklendirir projesi kapsamında kukla ilşe hikaye okuma etkinliği düzenlendi.

Büşra Öğretmen ve Bukle ile öğrencilerimiz çevrimiçi araçlar ile etkinliğe katıldılar.

Emeği geçen herkese teşekkürler.

Mrt

Okulumuzda yürütülen Play Without Touch projesinin ortak hikaye kitabı oluşturuldu.

Emeği geçen tüm okullarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda yürütülen Okumak Hayatı Renklendirir Projesinin bu haftaki çalışmasında Büşra Öğretmen ve Bukle var.

Öğrencilerimizle birlikte Renkli okuma saati gerçekleştirecekler.

Şimdiden Büşra öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda yürütülen eTwinning Projemiz My Fun Workshops'un İşbirlikçi Infografik Çalışması tüm ortakları ile yapıldı. Emeği geçen tüm okullarımıza teşekkürler.

Okulumuzda yeni bir proje daha başlıyor. BREATHE WITH ART

Proje ile 6-11 yaş aralığındaki öğrencilerin farklı sanat dallarıyla buluşması hedeflenmektedir.

3/A sınıf öğretmeni Burcu Sırmalı'nın kurucusu olduğu proje ile 3.sınıf öğrencileri yeni projelerine başlıyorlar.

Çalışmalarında tüm okullarımıza başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuzda Güvenli İnternet Günü kutlaması yapıldı.

Uzaktan olsada çevrimiçi toplantılar yapılarak öğrencilere bilgi verildi.

Özel eğitim sınıfı dahil tüm öğrencilerimiz evlerinde güvenli internet konusunda çeşitli resim, afiş, kodlama ve puzzle etkinlikleri yaptılar.

Çesitli Videolar hazırlayarak okulumuzun diğer bileşenleri ile paylaştılar.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz +/A sınıfı öğrencileri 9 Şubat 2021 Güvenli internet Günü İçin bilgilendirici bir video hazırladılar. Tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ağu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konuşması ile okulumuzda mesleki çalışmalar başladı.

Ağu

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İçin Ücretsiz Kitapları okulumuza gelmiştir. Okulumuzu birlikte açtığımız günlerde öğrencilerimize teslim etmek için sabırsızlanıyoruz.

Tem

HAZİRAN 2020 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI KAPSAMINDA OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR İLE SEMİNER ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK.

EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

Yüz yüze eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılacak "uzaktan eğitim", Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un verdiği ilk dersle başladı.

Uzaktan eğitim kapsamında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bugünden itibaren TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim görecek.

Bu kapsamda TRT-EBA TV'nin 3 kanalı üzerinden önce velilere seslenen Bakan Selçuk, daha sonra, TRT-EBA TV İlkokul ve TRT-EBA TV Ortaokul üzerinden ilköğretim öğrencileri ve TRT-EBA TV üzerinden lise öğrencilerine seslenerek, uzaktan eğitimin ilk dersini verdi.

Mrt

23 Mart 2020 Pazartesi tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitimler EBA TV'den yayınlanacağı Bakanlığımız tarafından açıklandı ve EBA TV test yayınına başladı.

EBA TV  UYDU FREKANS BİLGİLERİ

Toplam 6 kanalın olacağı EBA TV İlkokul, ortaokul ve liseler için olacak 3 SD ve 3 hd EBA TV kanalı olacak.

Uydu: TURKSAT

Kanal: Trt Eğitim HD/1/2/3